Σύνδεση Εγγραφή Βοήθεια

Κοινότητα Μηχανικών: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,και άλλων δομικών έργων - Κοινότητα Μηχανικών

Jump to content

  • (11 Σελίδες)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Last »

Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,και άλλων δομικών έργων Ο υδραυλικός ελκυστήρας δομικών έργων της παρούσας εφεύρεσης καθώς και

#91 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 01 Αύγουστος 2014 - 08:22 μμ

Ας πάρουμε τέσσερις ίδιους φορείς σε διαστάσεις και οπλισμό.
α)Τον πρώτο απλά τον τοποθετούμε πάνω ή μέσα στη βάση στο έδαφος όπως κάνουν σήμερα.
β)Στον δεύτερο τοποθετούμε κάτω από τις βάσεις μία γεώτρηση μέσα στην οποία σφηνώνουμε μία άγκυρα, η οποία είναι συνδεδεμένη με ένα τένοντα ο οποίος εξέχει ένα μέτρο από το ύψος της θεμελίωσης, ώστε κατά την έκχυση του σκυροδέματος της βάσης να πακτωθεί το έδαφος με την βάση.
γ)Στον τρίτο εκτελούμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο, με την διαφορά ότι επεκτείνουμε τον τένοντα μέχρι το δώμα, ώστε να πακτωθεί μέσω του μηχανισμού της συνάφειας εξολοκλήρου μέσα στα υποστυλώματα.
δ)Στον τέταρτο φορέα εκτελούμε την ίδια διαδικασία με τον τρίτο, με την διαφορά ότι ο τένοντας περνά τώρα ελεύθερος μέσα από μία σωλήνα ώστε να αποφύγουμε τον μηχανισμό της συνάφειας μεταξύ σκυροδέματος και χάλυβα, και καταλήγει πάνω από το δώμα.
Όταν ο τένοντας καταλήξει πάνω από το δώμα, του τοποθετούμε ένα ή περισσότερους κοχλίες, ώστε οι κοχλίες να σταματούν την άνοδο του δώματος.
Ερώτημα...
Ποιος και γιατί από τους τέσσερις ίδιους φορείς θα έχει καλύτερη σεισμική συμπεριφορά?
Απάντηση.
α) Ο πρώτος φορέας δεν είναι πακτωμένος με το έδαφος, και θα έχει το πρόβλημα του ότι όλοι του οι κόμβοι θα δημιουργήσουν στροφές και οι κορμοί των φερόντων στοιχείων του θα δημιουργήσουν καμπυλότητες.
Αν οι καμπυλότητες είναι μέσα στην ελαστική περιοχή, κανένα πρόβλημα.
Αν όμως οι μετατοπίσεις του σεισμού είναι μεγάλες, τότε θα περάσει στην ανελαστική περιοχή με αστοχίες.
Η μη πάκτωση των υποστυλωμάτων με το έδαφος, οδηγεί στο ανασήκωμα των βάσεων και του δώματος και την αλλαγή της κλίσης των κατακόρυφων πλευρών των, και σε συνδυασμό με τα αστήρικτα στατικά φορτία δημιουργούν τις στροφές και τις καμπυλότητες.
Αυτές δημιουργούν οριζόντιες τέμνουσες στα υποστυλώματα, και κατακόρυφες τέμνουσες στις δοκούς.
Δηλαδή και τα υποστυλώματα και οι δοκοί, καταπονούνται στις πιο αδύνατες τομές τους ( τις πιο μικρές )
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στο να εκ τρέψουμε τις καταπονήσεις σε ισχυρές τομές. Χρειάζεται αμέσως η αλλαγή του αντισεισμικού σχεδιασμού ή τουλάχιστον η ενσωμάτωση των προδιαγραφών της ευρεσιτεχνίας για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Απάντηση

β,γ) Η β, γ, και δ μέθοδος των πάρα πάνω αναφερθέντων φορέων εμπίπτουν στις μεθόδους της ευρεσιτεχνίας.
Και με τις τρις αυτές μεθόδους επιχειρείτε για πρώτη φορά παγκοσμίως η ένωση της κατασκευής με το έδαφος.
Όλες μαζί η β,γ,και δ, είναι πολύ καλύτερες από την πρώτη μέθοδο.
Όμως υπάρχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ των, τόσο στο κόστος κατασκευής όσο και στην αποτελεσματικότητά τους.
Αυτές τις διαφορές κόστους και απόδοσης θα εξετάσουμε πάρα κάτω
Η όποια ένωση κατασκευής και εδάφους και αν γίνει, εκτρέπει τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού στις κατακόρυφες τομές των υποστυλωμάτων.
Μεγαλύτερες τομές, μεγαλύτερες αντοχές και εξισώσεις ισορροπίας.
Η β μέθοδος το κατορθώνει λιγότερο από ότι η γ μέθοδος, και η δ περισσότερο από την γ
Με την δ μέθοδο μπορούμε να σταματήσουμε όλη την ταλάντωση, με την γ μέθοδο λιγότερο, και ακόμα λιγότερο με την β μέθοδο.
Δεδομένου ότι η ταλάντωση είναι παραμόρφωση και αστοχία, καταλαβαίνουμε ότι η δ μέθοδος είναι η καλύτερη, αλλά και πιο ακριβή, διότι είναι η μόνη που χρειάζεται να περάσει μέσα από σωλήνα ώστε να αποφύγουμε την συνάφεια του τένοντα με το σκυρόδεμα.
Γιατί είναι καλύτερα να αποφύγουμε την συνάφεια του σκυροδέματος με τον τένοντα?
Διότι ο μηχανισμός της συνάφειας δημιουργεί ακτινωτές τέμνουσες στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα, και το σκυρόδεμα δεν έχει καλές αποδώσεις και προδιαγραφές προς αυτές τις τέμνουσες, όπως έχει ο χάλυβας.
Οπότε βάζουμε δύο διαφορετικά υλικά με διαφορετικές προδιαγραφές να συνεργασθούν.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μειωμένη απόδοση της συνάφειας, η οποία περιορίζετε στις αντοχές προδιαγραφών του σκυροδέματος,
και όχι στις προδιαγραφές αντοχής του χάλυβα.
Με λίγα λόγια πολύς χάλυβας για μικρό καλό.

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει συνάφεια του τένοντα με το σκυρόδεμα?
Όταν η γωνιακή επιτάχυνση αναγκάζει το δώμα του υποστυλώματος να σηκωθεί, η μόνη αντίδραση του τένοντα προέρχεται από τον κοχλία που είναι πάνω από το δώμα, και είναι βιδωμένος πάνω στον τένοντα.
1) Σε αυτήν την μέθοδο δεν έχουμε καταπόνηση του σκυροδέματος και του τένοντα με ακτινωτές τέμνουσες στην διεπιφάνειά τους όπως έχουμε με την συνάφεια, διότι ο τένοντας ολισθαίνει μέσα στην σωλήνα που περνά.
2) Σε αυτήν την μέθοδο το σκυρόδεμα καταπονείται μόνο με θλίψη στο δώμα λόγο της άρνησης του κοχλία προς το σκυρόδεμα του δώματος να ανασηκωθεί.
Ξέρουμε ότι αν κάπου αντέχει πολύ το σκυρόδεμα αυτό είναι η θλίψη.
Οπότε η καταπόνηση σε θλίψη του σκυροδέματος πάνω στο δώμα είναι εντός των προδιαγραφών του.
3) Ο χάλυβας του τένοντα δίνει το 100% της αντοχής του σε εφελκυσμό πριν αστοχήσει διότι δεν υπάρχει πλέων η συνάφεια η οποία περιορίζει την ωφέλιμη αντοχή του στις προδιαγραφές αντοχής του σκυροδέματος στις τέμνουσες.
4) Με την συνάφεια θα υπάρχει πάντα μια ελαστικότητα στα υποστυλώματα, έστω και αν αυτά είναι ενωμένα στην βάση με το έδαφος.
Με ελεύθερο τον τένοντα να διαπερνά τα υποστυλώματα και την παρεμπόδιση του κοχλία στο δώμα, αυτή η ελαστικότητα του υποστυλώματος μικραίνει πιο πολύ διότι... κάθε παραμόρφωση του κορμού του τένοντα η οποία επιβάλετε από την καμπυλότητα των υποστυλωμάτων, μετατρέπεται σε θλιπτική αντίδραση στο δώμα.
Ο τένοντας αρνείται να παραμορφωθεί εμποδίζοντας και το υποστύλωμα να λυγίσει.
Η θλίψη που δέχεται το υποστύλωμα στο δώμα το κάνει πιο άκαμπτο και ικανό στο να παραλάβει τέμνουσες.
Φυσικά όλα αυτά για να ισχύσουν χρειάζεται κατακόρυφη προένταση σε επιμήκη υποστυλώματα ( - ) με προένταση στα δύο άκρα για να δουλεύει όλη η διατομή σε αμφίπλευρες καταπονήσεις.
0

#92 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 10 Αύγουστος 2014 - 03:54 μμ

Στην πραγματικότητα όταν υπάρχει ταλάντωση στο Π του πλαισίου αυτό που συμβαίνει είναι ...
α) Και τα δύο υποστυλώματα χάνουν την εκκεντρότητα ανασηκώνοντας την βάση τους, και δημιουργούν στροφές στους δύο αντικριστούς κόμβους.
Για αυτό υπάρχει όριο εκκεντρότητας, δηλαδή όριο περιοχής πεδίλου που ανασηκώνεται από την ροπή ανατροπής.

Για να περιορίσουμε τις στροφές στη βάση βάζουμε ισχυρές πεδιλοδοκούς για τα υποστυλώματα,.... για τα τοιχία λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικο τρόπο κατασκευής.
β) Αυτή η στροφή στους κόμβους στο Π του πλαισίου, έχει σαν αποτέλεσμα όταν το ένα υποστύλωμα σηκώνει προς τα επάνω το ένα άκρο της δοκού, την ίδια στιγμή το άλλο υποστύλωμα στο άλλο άκρο της δοκού το κατεβάζει βίαια προς τα κάτω.
Αυτό καταπονεί την δοκό με τάσεις διαφορετικής κατεύθυνσης στα άκρα, παραμορφώνοντας τον κορμό της σε σχήμα S

Καλώ όλους τους μηχανικούς να μου πουν αν έχουν κάποια καλύτερη λύση να προτείνουν από την δική μου πρόταση, ώστε να σταματήσουμε αυτήν την παραμόρφωση της δοκού και των υποστυλωμάτων.
Δηλαδή να εξαφανίσουμε όλες τις στροφές στους κόμβους.
ΛΥΣΗ
Κατακόρυφη προένταση μεταξύ δώματος και εδάφους σε επιμήκη υποστυλώματα ( - ) με προένταση στα δύο άκρα για να δουλεύει όλη η διατομή σε αμφίπλευρες καταπονήσεις, δημιουργούν εναλλάξ στα άκρα μια αντίδραση στην άνοδο του δώματος, και μία άλλη στο αντικριστώ κάτω μέρος του Π της βάσης.
Αυτό σταματά την ταλάντωση,.. την μεγαλύτερη μετατόπιση του δώματος, την διαφορά φάσης και πλάτους ταλάντωσης των διαφόρων καθ ύψος πλακών,..και τις στροφές στους κόμβους.
Και που πάει όλη αυτή η πλάγια φόρτιση του σεισμού?
Ως τώρα αυτή η φόρτιση μεταλλάσσεται σε στροφές των κόμβων.
Η αντίδραση στο δώμα και στο αντικριστό Π της βάσης εκτρέπει την πλάγια φόρτιση του σεισμού πάνω στην κατακόρυφη τομή του τοιχίου.
Επιτέλους καταλάβετε αυτό το απλό στοιχείο αντισεισμικού σχεδιασμού που σας έλειπε, και είναι το μόνο υπεύθυνο για τις παραμορφώσεις και αστοχίες όλων των δομικών έργων.
Ενώ πακτώνεται όλους τους κόμβους της κατασκευής, ( και καλά κάνετε ) είχατε ξεχάσει να ενώσετε τους κόμβους του εδάφους και των βάσεων.
Ας μιλήσουμε αναλυτικά για την οικονομία που επιτυγχάνει η ευρεσιτεχνία στις κατασκευές.
1)Όλα τα προκατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα έχουν το καλό της οικονομικής κατασκευής λόγω του ότι είναι βιομηχανοποιημένα, εν σχέση με τις συμβατικές κατοικίες.
Η διαφορά κόστους ανάμεσά τους κυμαίνετε από 30 με 50%
Δεν τα βλέπουμε όμως να κατασκευάζονται μέσα στην πόλη που τα κτήρια είναι πολυώροφα, διότι είναι άκαμπτα, και η ταλάντωση που τους προκαλεί ο σεισμός σε συνδυασμό με τα μεγάλα στατικά φορτία που έχουν τους δημιουργούν μεγάλα λοξά κρακ πάνω στην τοιχοποιία, η οποία είναι και ο φέροντας οργανισμός.
Για τον λόγο αυτό δεν μπορούν να κατασκευαστούν με πολλά πατώματα, όταν οι περιοχή έχει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα.
Ο σχεδιασμός τους περιορίζετε σε ισόγειο και πρώτο όροφο για τους πάρα πάνω λόγους.
Για αυτό τον λόγο βλέπουμε να έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα στα περίχωρα της Αθήνας όπου εκεί έτσι και αλλιώς δεν επιτρέπεται η δόμηση πάνω από δύο ορόφους.
Αν έχεις ένα οικόπεδο μέσα στην Αθήνα που επιτρέπεται η κατασκευή δέκα ορόφων δεν θα βάλεις ποτέ προκατασκευασμένο που η πολεοδομία του επιτρέπει μόνο δύο ορόφους, γιατί θα χάσεις όλους τους άλλους οκτώ ορόφους.
Αν πειραματικά αποδείξω ( που το απέδειξα είδη με τα πειράματα ) ότι με την τοποθέτηση της ευρεσιτεχνίας μου μπορείς χωρίς κανένα σεισμικό κίνδυνο να κατασκευάσεις προκατασκευασμένα δέκα ορόφων αυτό θα είναι η επανάσταση στις κατασκευές.
Το κόστος των κατασκευών στις πόλεις θα πέσει στο 30 με 50% φορώντας την ευρεσιτεχνία μου.
Η ταχύτητα των κατασκευών θα γίνει πολύ γρήγορη, με μεγαλύτερη ασφάλεια, και μεγαλύτερη αντισεισμική προστασία.
2)Από την στιγμή που η ευρεσιτεχνία βελτιώνει το έδαφος θεμελίωσης, δεν είναι ανάγκη να σκάψουμε πολύ για να βρούμε σταθερό έδαφος, οπότε έχουμε μεγάλη οικονομία στις εκσκαφές, και δεν υπάρχει η ανάγκη κατασκευής μεγάλων διαστάσεων της βάσης, οπότε έχουμε και οικονομία στα κυβικά σκυροδέματος.
3) Μία βάση γίνεται μεγάλη για δύο λόγους. Α) Για την παραλαβή των φορτίων, και β) σε κατασκευές γεφυρών και ανεμογεννητριών με ψιλό κέντρο βάρους και φορτία ανέμου, για την παραλαβή αυτών των πρόσθετων πλάγιων φορτίσεων.
Η διάσταση θεμελίωσης θα μειωθεί με την ευρεσιτεχνία, διότι για πρώτη φορά θα υπάρξει πάκτωση του έργου με το έδαφος.
4) Αν η ευρεσιτεχνία καταργεί τις στροφές στους κόμβους, τότε έχουμε την δυνατότητα αφαίρεσης οπλισμού ο οποίος προοριζόταν για την παραλαβή αυτών των φορτίσεων.
5) Σε πολύ ψιλές και ελαφριές κατασκευές είναι πιο πολύ από απαραίτητο το σύστημα για την παραλαβή των φορτίσεων του αέρα.
6) Η απόλυτη προστασία και ακαμψία μιας κατασκευής που φέρει την ευρεσιτεχνία, σημαίνει καμία παραμόρφωση, οπότε καμία αστοχία, καμία επισκευή μετά το σεισμό.
Αυτό είναι πολύ μεγάλη οικονομία σε κόστος, αλλά και πολύ πρακτικό για νοσοκομεία γέφυρες και έργα γενικά που έχουν να κάνουν με δημόσιες πολυσύχναστες κατασκευές, οι οποίες δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις επισκευών.
7) Το κόστος ( ασφάλισης ) των κατασκευών θα μειωθεί πάρα πολύ.
Όλα αυτά τα καλά της ευρεσιτεχνίας προσφέρουν οικονομία και ασφάλεια στις κατασκευές.

Άλλη απάντηση δείνω εγώ, και άλλη ο κύριος Καθηγητής Π. Καρύδης.
Δες στο βίντεο την δική μου απάντηση, και άκουσε στο AUDIO .. την τηλεφωνική συνέντευξη του Καθηγητή για το κόστος. Δες εδώ.. https://www.zougla.gr...ki-evresitexnia

Ο κ. Καρύδης ξέρει καλά την πιάτσα και πόσο δύσκολα γίνονται δεκτά κάποια πράγματα μέχρι να αποδειχθούν ικανά να ανατρέψουν τα καθιερωμένα.
Εγώ όμως ως ερευνητής που κάνω την πρόταση και την παρουσίαση, θα πρέπει να δείξω στους άλλους ότι έχω κάνει και τέτοιες εκτιμήσεις
και έχω συγκριτικά αποτελέσματα. Φαίνεται έτσι ότι η δουλειά είναι σχετικά πλήρης και ψαγμένη από διάφορες πλευρές.

https://metalkat.gr/i...5-09&Itemid=102
0

#93 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 17 Αύγουστος 2014 - 12:30 μμ

Αν πακτώσουμε σε επιμέρους σημεία το έδαφος με την βάση ενός τοιχίου σταματάμε την ανύψωση της βάσης του, αλλά όχι και την καμπυλότητα των τοιχίων του φέροντα. Απλά την περιορίζουμε πάρα πολύ.
Αν όμως πάρουμε μία πάκτωση από το έδαφος και την μεταφέρουμε πάνω από το δώμα (επιτυγχάνοντας αυτό με την βοήθεια ενός τένοντα και μιας σωλήνας που διαπερνά ελεύθερα το τοιχίο χωρίς να υπάρχει συνάφεια σκυροδέματος χάλυβα ) για να παρεμποδίσουμε την άνοδό του, τότε μπορούμε να ελέγξουμε 100% το πλάτος ταλάντωσης του δώματος, αλλά και την καθ ύψος καμπυλότητα των υποστυλωμάτων.
Ακόμα και αν τα υποστυλώματα είναι μικρής διατομής.
Αν το υποστύλωμα είναι ελαστικό, κατά την άνοδο του δώματος, οι θλιπτικές τάσεις που δημιουργούνται από την παρεμπόδιση της ανύψωσής του από τον μηχανισμό στο δώμα δημιουργούν τάσεις καμπυλότητας στον κορμό του.
Όμως ο τένοντας αντιδρά σε αυτές τις τάσεις καμπυλότητας διότι δεν μπορεί να αλλάξει το μήκος του, συνθλίβοντας περαιτέρω το δώμα.
Οπότε το υποστύλωμα βρίσκοντας πάνω στον τένοντα αδυνατεί να καμπυλώσει.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον γραμμικό οπλισμό, για τον λόγο αυτό και δεν μπορεί να σταματήσει την ταλάντωση 100%
Ακόμα αν δεν θέλουμε να ανασηκωθεί η βάση, πακτώνουμε βάση με έδαφος.
Αν όμως θέλουμε να σταματήσουμε και το ανασήκωμα του δώματος του υποστυλώματος που προέρχεται από το ανασήκωμα της βάσης αλλά και από την ελαστικότητά του, τότε το καλύτερο σημείο για την επιβολή αντίθετων τάσεων είναι το δώμα. Αυτή η αντίθετη τάση στο δώμα πρέπει να προέρχεται από μία εξωτερική πηγή, και όχι από τον ίδιο τον φέροντα.
Αυτή η εξωτερική πηγή είναι το έδαφος κάτω από την βάση.
Σε αυτό το έδαφος ανοίγουμε μια γεώτρηση, πακτώνουμε με την βοήθεια μιας άγκυρας στα πρανή της, και με την βοήθεια ένός τένοντα που περνά ελεύθερος μέσα από μία σωλήνα το υποστύλωμα, μεταφέρουμε αυτήν την τάση πάνω από το δώμα.
Εκεί πάνω από το δώμα τοποθετούμε ένα στοπ με μία βίδα, για να σταματά όποτε χρειαστεί την άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων.
Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ταλάντωση όλης την κατασκευής.
Δηλαδή την παραμόρφωση που προκαλεί την αστοχία.
Κατ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε αλλαγές της ιδιομορφίας του φέροντα, κατά τις διάφορες διευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού, διότι διατηρεί την ίδια μορφή που έχει πριν από τον σεισμό, και κατά τον σεισμό.
0

#94 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 18 Αύγουστος 2014 - 06:08 μμ

Ένας σκελετός μιας οικοδομής αποτελείτε από τα υποστυλώματα ( κάθετα στοιχεία ) και τις δοκούς και πλάκες ( οριζόντια στοιχεία )
Οι δοκοί τα υποστυλώματα και οι πλάκες ενώνονται στους κόμβους.
Όταν ο σκελετός είναι σε κατάσταση ηρεμίας, όλες οι φορτίσεις είναι κατακόρυφες.
Όταν γίνεται σεισμός δημιουργούνται πρόσθετες οριζόντιες φορτίσεις στον σκελετό.
Η συνισταμένες των οριζόντιων και κατακόρυφων φορτίσεων καταπονούν τους κόμβους, διότι αλλάζουν τις μοίρες των, δημιουργώντας πότε ανοικτές και πότε κλειστές γωνίες.
Οι κατακόρυφες στατικές φορτίσεις ισορροπούν με την αντίδραση του εδάφους.
Οι οριζόντιες φορτίσεις του σεισμού, λόγο ανασήκωσης που υφίστανται οι βάσεις των υποστυλωμάτων, και λόγο της ελαστικότητας που έχει ο κορμός τους, μετατοπίζουν τις καθ ύψος πλάκες με διαφορετικό πλάτος ταλάντωσης, και διαφορά φάσης.
Δηλαδή οι πάνω πλάκες μετατοπίζονται περισσότερο από τις κάτω.
Αυτές οι ιδιομορφές που παίρνει ο σκελετός είναι πάρα πολλές, τόσες όσες και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού οι οποίες παραμορφώνουν τον σκελετό, και αστοχεί.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε έναν σκελετό οικοδομής ο οποίος κατά την διάρκεια του σεισμού να μετατοπίζει όλες του τις πλάκες με το ίδιο πλάτος ταλάντωσης που έχει το έδαφος, χωρίς διαφορά φάσης, διατηρώντας την ίδια μορφή κατά την διέγερση του σεισμού. Κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε καμία παραμόρφωση του σκελετού, οπότε καμία αστοχία.
Η έρευνα που κάνω πάνω στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό.
Αυτό το πέτυχα κατασκευάζοντας μεγάλα επιμήκη άκαμπτα υποστυλώματα με σχήμα κάτοψης, - , + , Γ , ή Τ στα οποία εφαρμόζω μία δύναμη σε όλα τα άκρατους στο δώμα, ( ώστε να δουλεύει όλη η διατομή σε αμφίπλευρες καταπονήσεις ) προερχόμενη από το έδαφος.
Αυτή η δύναμη αποσκοπεί στο να σταματήσει αμφίπλευρα την στροφή των υποστυλωμάτων και την καμπυλότητα που δημιουργείται στον κορμό τους, οπότε και την παραμόρφωση που δημιουργεί την αστοχία σε όλο τον φέροντα.
Στον σεισμό τα υποστυλώματα χάνουν την εκκεντρότητα ανασηκώνοντας την βάση τους, δημιουργώντας στροφές σε όλους στους κόμβους της κατασκευής.
Για αυτό υπάρχει όριο εκκεντρότητας, δηλαδή όριο περιοχής της βάσης που ανασηκώνεται από την ροπή ανατροπής.

Για να περιορίσουμε τις στροφές στη βάση βάζουμε ισχυρές πεδιλοδοκούς στα υποστυλώματα.
Στα μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα, (τοιχία) λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικό τρόπο κατασκευής των πεδιλοδοκών.
Αυτό το ανασήκωμα της βάσης σε συνδυασμό με την ελαστικότητα έχει σαν αποτέλεσμα όταν το ένα υποστύλωμα του πλαισίου σηκώνει προς τα επάνω το ένα άκρο της δοκού, την ίδια στιγμή το άλλο υποστύλωμα στο άλλο άκρο της το κατεβάζει βίαια προς τα κάτω.
Αυτό καταπονεί την δοκό με τάσεις στροφών διαφορετικής κατεύθυνσης στα δύο άκρα, παραμορφώνοντας τον κορμό της σε σχήμα S
Την ίδια παραμόρφωση στον κορμό του υφίσταται και το υποστύλωμα, λόγο των στροφών στους κόμβους, και την διαφορά φάσης μετατόπισης των καθ ύψος πλακών.
Για να σταματήσουμε τo ανασήκωμα της βάσης πακτώνουμε με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας την βάση με το έδαφος.
Αν όμως θέλουμε να σταματήσουμε και το ολικό ανασήκωμα του δώματος του υποστυλώματος που προέρχεται από το ανασήκωμα της βάσης αλλά και από την ελαστικότητα του κορμού του, τότε το καλύτερο σημείο για την επιβολή αντίθετων τάσεων ισορροπίας είναι το δώμα. Αυτή η αντίθετη τάση στο δώμα πρέπει να προέρχεται από μία εξωτερική πηγή, και όχι εφαρμοζόμενη από τον ίδιο τον φέροντα.
Αυτή η εξωτερική πηγή είναι το έδαφος κάτω από την βάση.
Από εκεί αντλώ αυτήν την εξωτερική δύναμη
Στο έδαφος κάτω από την βάση ανοίγουμε μια γεώτρηση, και πακτώνουμε ( με την βοήθεια της άγκυρας του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας ) στα πρανή της, και με την βοήθεια ενός τένοντα που περνά ελεύθερος μέσα από μία σωλήνα το υποστύλωμα, μεταφέρουμε αυτήν την δύναμη που πήραμε από το έδαφος, πάνω από το δώμα.
Εκεί πάνω από το δώμα τοποθετούμε ένα στοπ με μία βίδα, για να σταματήσουμε την άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων, η οποία υφίσταται κατά τον σεισμό, και παραμορφώνει όλες τις πλάκες.
Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ταλάντωση όλης την κατασκευής.
Δηλαδή την παραμόρφωση που προκαλεί την αστοχία.
Κατ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε αλλαγές στην ιδιομορφία του φέροντα, διότι διατηρεί την ίδια μορφή που έχει πριν από τον σεισμό, και κατά τον σεισμό.
Η αντίδραση του μηχανισμού στην άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων και η άλλη αντίδραση στο αντικριστό κάτω μέρος της βάσης των εκτρέπουν την πλάγια φόρτιση του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των η οποία είναι μεγάλη και ισχυρή.
Με αυτήν την εκτροπή της πλάγιας φόρτισης του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των υποστυλωμάτων, καταργούνται οι στροφές στους κόμβους διότι τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού τις αναλαμβάνουν 100% τα επιμήκη υποστυλώματα, διότι αδυνατούν να στρέψουν τον κορμό τους.
Στα πειράματα που έκανα σε πραγματικής κλίμακας επιτάχυνσης σεισμού εντάσεως 1,77g και πλάτος ταλάντωσης 0,11 m πάνω σε διώροφο μοντέλο υπό κλίμακα 1 προς 7,14 φαίνεται η διαφορά της απόκρισης του μοντέλου, με και χωρίς την ευρεσιτεχνία.
Ιστοσελίδα πειραμάτων. https://www.youtube....ymperis2/videos
0

#95 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 06 Σεπτέμβριος 2014 - 03:08 μμ

Ανάρτηση από το φόρουμ e michanikos.gr
Τι νέο διαπίστωσα πάνω στα πειράματα που έκανα.

1) Κατά την διάρκεια του σεισμού δύο είναι οι κύριες φορτίσεις που επηρεάζουν την στατικότητα του κτηρίου.
α) Οι οριζόντιες φορτίσεις του σεισμού, β) οι κάθετες συνιστώσες των στατικών φορτίων του κτηρίου.
Με τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό, αυτές οι συνισταμένες φορτίσεις συνεργάζονται άψογα για να διατελέσουν το καταστροφικό τους έργο.
Η πλάγια φόρτιση ανασηκώνει την βάση του τοιχίου και λυγίζει τον κορμό του.
Το τοιχίο αφού χάσει την εκκεντρότητα λόγο της ταλάντωσης, ανασηκώνει, ή κατεβάζει βίαια την δοκό.
Σε αυτή την φάση όταν η δοκός σηκώνεται προς τα επάνω στο ένα της άκρο, τα στατικά φορτία έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την άνοδο και δημιουργούν μία καμπυλότητα στον κορμό της.
Το άλλο άκρο της δοκού σπρώχνεται βίαια προς τα κάτω από το άλλο τοιχίο το οποίο έχει χάσει την εκκεντρότητα.
Διαπίστωσα ότι.
Αν το τοιχία χάσουν την εκκεντρότητα ( είτε λόγο του ότι ανασηκώνουν την βάση τους, είτε λόγο του ότι καμπυλώνεται ο κορμός τους ) τότε μόνο έρχονται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία του κτηρίου, και μόνο τότε αυτή η αντίθεση των φορτίσεων δημιουργεί ροπές στους κόμβους.
Συμπέρασμα
Την μεγαλύτερη καταστροφή δεν την κάνουν οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού, αλλά η αδυναμία των κόμβων να έλθουν σε αντίθεση με τα στατικά φορτία.
Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι ροπές στους κόμβους. Θα το φωνάζω όσο ζω.
Αυτές οι ροπές δημιουργούν τις τέμνουσες, την καμπυλότητα στον κορμό των υποστυλωμάτων και των δοκών.
Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα που δεν θέλετε να καταλάβετε.
Εφαρμόζοντας την μέθοδο της ευρεσιτεχνίας, καταργούνται οι στατικές αντίθετες φορτίσεις που δημιουργούν το μισό πρόβλημα, διότι το τοιχίο φορώντας την ευρεσιτεχνία δεν χάνει την εκκεντρότητα, και δεν καμπυλώνει τον κορμό του, οπότε δεν έρχεται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία, διότι καταργεί την ροπή στους κόμβους.
Και μόνο με αυτό, έχουμε μειώσει τις φορτίσεις του σεισμού στο μισό, διότι δεν υφίστανται πλέων οι στατικές φορτίσεις που αυτές δημιουργούν τις ροπές και τέμνουσες στα κάθετα και οριζόντια στοιχεία.
2) Και οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού που τις οδηγούμε?
Η αντίδραση του μηχανισμού στην άνοδο του τοιχίου, και η άλλη αντίδραση στο Π της βάσης δημιουργεί αντίθετες δυνάμεις στην κατακόρυφη τομή του τοιχίου. Δηλαδή δημιουργεί τέμνουσες σε μία πάρα πολύ μεγάλη κατακόρυφη τομή. Αυτή η τομή το θέλετε ή όχι, είναι πολύ πιο ισχυρή από την μικρή οριζόντια τομή του τοιχίου.
Στην μικρή οριζόντια τομή του τοιχίου οδηγούνται σήμερα όλες οι φορτίσεις του σεισμού.
Αυτό είναι που θέλετε? Μα για αυτόν τον λόγο έχετε αστοχίες.
Αυτά προς απάντηση αυτών που διαφωνούν με αυτά που λέω.
Και αυτό που λέω είναι ότι σχεδιάζετε λάθος και πρέπει να προσθέσετε στον αντισεισμικό σχεδιασμό και την μέθοδο που σας λείπει και που σας προτείνω.
Σαν ένα πάντρεμα μαζί..
Όποιος έχει αντίρρηση με αυτά που λέω, δύο πράγματα μπορεί να κάνει.
Η να αντιπαρατεθεί με επιστημονικά στοιχεία μαζί μου, ή να δει όλα μου τα πειράματα, διότι....
People lie actions don't. https://www.youtube....ymperis2/videos
Κουράστηκα και σας κούρασα διότι θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να σταματήσω να σας λέω πόσο λάθος είστε!
Θα γίνεται σεισμός μεγάλης κλίμακας, και δεν θα υπάρχει η παραμικρή αστοχία στον φέροντα οργανισμό.
Τα πειράματα που έκανα το αποδεικνύουν 100%
Τι άλλο θέλετε?
Πέστε μου τουλάχιστον που διαφωνείτε και ψηφίζετε αρνητικά, ή δεν ψηφίζετε καθόλου.
0

#96 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 27 Σεπτέμβριος 2014 - 10:34 μμ

Πες ότι κατασκευάζεις μία ανεμογεννήτρια και για να μην την μπατάρει ο αέρας, της χώνεις 400 κυβικά μπετό μέσα στην βάση.
Με τέσσερις άγκυρες της ευρεσιτεχνίας αξίας 2000 ευρώ και τέσσερις γεωτρήσεις αξίας 2000 ευρώ = 4000 ευρώ βιδώνεις μία βάση 100 μ3 στο έδαφος που κάνει την ίδια δουλειά με εκείνη των 400 μ3 και γλυτώνεις 300 κυβικά μπετό
αξίας 45000 ευρώ + τις εκσκαφές της βάσης 10000 ευρώ = 55000 ευρώ.
Όφελος πάνω από 50000 ευρώ, και 300% μεγαλύτερη προστασία από τις πλάγιες φορτίσεις.
Αυτό ισχύει για όλες τις βάσεις των μεγάλων δομικών έργων π.χ βάσεις γεφυρών, φραγμάτων κ.λ.π
Δες εδώ τι άλλο λέω για την οικονομία των κατασκευών. https://www.youtube....h?v=cUJkObz3nBQ
0

#97 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 27 Οκτώβριος 2014 - 10:58 πμ

Πέρασα στον διαγωνισμό ιδεών :)

Dear Startup,

We are delighted to inform you that you have been chosen to compete in
the National Finals of the Cleantech Open Global Ideas competition that
will take place during Disrupt Startup ScaleUP on November 15th-16th at
Megaron Athens International Conference Centre.

We will soon be in contact with you with all necessary information
regarding your participation in the National Finals.

In the meantime, please find below a link to the announcement of your
participation in our Facebook page, to like and share with your
community:

https://goo.gl/J1Wcv0

Kindly do confirm that you are accepting your nomination as a National
Finalist and will be able to attend and compete in the National Finals
by replying to this email.

Congratulations!

Best Regards,

--
INDUSTRY DISRUPTORS – GAME CHANGERS
GREECE - CYPRUS
Facebook: ID-GC
Twitter: @ID_GC
LinkedIn: Industry Disruptors - Game Changers
www.industrydisruptors.org
0

#98 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 04 Νοέμβριος 2014 - 07:09 μμ

Yiannis Lymperis's antiseismic patend can save lives and properties. Vote for him to help this grow. https://www.facebook...f=page_internal
Φίλοι μου ο διαγωνισμός άρχισε. Κάντε κλικ σε αυτό το link https://www.facebook...f=page_internal
μπείτε μέσα σε αυτό κάντε πρώτα Like πάνω στην σελίδα,
και μετά όταν εμφανιστούν οι διαγωνιζόμενοι ψηφίστε με Like αν θέλετε Το Yiannis Lymperis.
Αυτός που θα πάρει τα περισσότερα Like θα κερδίσει τον διαγωνισμό στο ίντερνετ.
0

#99 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 11 Νοέμβριος 2014 - 08:39 μμ

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ....Yiannis Lymperis
Ψήφισε αφού κάνεις κλικ με το βελάκι πάνω σε αυτό το LINK https://www.socialap...d=312276Yiannis
Όταν μπεις μέσα σε αυτήν την σελίδα, πάνω από το βίντεο με το πείραμα
υπάρχει η φράση ( LInk for this page: Yiannis Lymperis 's Entry ) κάνε κλικ εκεί στο Entry, μετά κάνε κλικ εκεί που λέει connect to Vote
Όταν γίνει η σύνδεση στον δικό σας λογαριασμό του facebook τότε μπορείς να ψηφίσεις vote + Like
Αν δεν δείτε τον αριθμό τον ψήφων να αλλάζει, δεν έχετε ψηφίσει σωστά.
Σας ευχαριστώ πολύ. Γιάννης Λυμπέρης.
ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ https://www.youtube....h?v=zhkUlxC6IK4
Αυτό το τρίλεπτο βίντεο θα το παρουσιάσω στον διαγωνισμό στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου 15 και 16 του μηνός.
Θα το συνοδεύει ζωντανή ομιλία μου την οποία σας αποθέτω πάρα κάτω.
https://2014.industrydisruptors.org/

A huge and first ever advance in the battle against earthquakes that have plagued and killed millions of people worldwide for millenniums https://www.youtube....h?v=zhkUlxC6IK4
The ultimate antiseismic system
My name is Yiannis Lymperis. The video shows the mechanism of the seismic system and a seismic design method.
Also presents experiments with and without seismic patent, side by side on screen to compare the seismic protection offered by the invention.
The utility of the invention has been shown experimentally.
Patent Idea
If on a table put two columns one column we screwed on the table, and the other simply put on the table.
If you shift the table, the unbonded column will be overthrown.
The bolted column outlast the lateral loading.
The same I do in every column of a building to withstand more lateral earthquake loading. That is, simply screwed to the ground.
This pretension between the roof of the structure and the soil becomes world's first time.
The horizontal earthquake load generates oscillation, and the result is that the upper plates shift more than the lower ones, the columns lose their eccentricity exerts a lifting effect on the bases, and creating twisting in all of the nodes of the structure.
The ideal situation would be if we could construct a building skeleton where, during an earthquake all the plates would shift by the same amplitude as the ground without differing phases.
The research I have carried out has this resulted. The method of the invention stops all these problems of deformation in the building construction applying with the mechanism pretension between the roof of the structure and the soil.
1)Comparing with existing anti seismic systems, the invention increases the strength of the structure to an earthquake over 100% and reduces the cost of protection more than 50%
2) I believe that with this method, prefabricated houses can be placed in towns constructing several floors.
Manufacturers and all of us will profit from this change because they are industrially produced 30-50% cheaper.
3) Apply placement in all building projects are under construction , but and in many existing structures, ensuring seismic protection.
Protects and lightweight construction of tornadoes .
Use also as anchor for the support of ground slope on highways .
Εnsures a strong foundation in soft ground.
And all this in a patent
There is no absolute seismic design.
The invention provides the absolute seismic design.
This monopoly makes it very marketable.
The scientific team consists of
Professor Panagiotis Karidis seismic technology and Founder of seismic base at Technical University.
Nikos Markatos chemical engineer and former rector of the Technical University.
All of us have over 40 years experience, and this is the guarantee of the investment that we ask you to do.
0

#100 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 02 Φεβρουάριος 2015 - 09:56 μμ

https://www.ka-busine...thma-apo-thn-io
0

#101 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 07 Μάρτιος 2015 - 10:21 πμ


0

#102 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 08 Απρίλιος 2015 - 07:21 μμ


0

#103 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 09 Μάιος 2015 - 05:47 μμ


0

#104 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτέμβριος 2015 - 12:16 πμ

https://www.scirp.org...x?PaperID=59888
0

#105 User is offline   seismic Icon

  • ***
  • PipPipPip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Μέλος από: 21-Απρίλιος 12
  • Ειδικότητα:Εργοδηγός Δομικών Εργων

Δημοσιεύθηκε 01 Σεπτέμβριος 2016 - 02:22 μμ

τίτλος της δημοσίευσης ( The Ultimate Anti-Seismic System )
( Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα ) Σε λιγότερο από ένα χρόνο η δημοσίευση που έκανα έγινε το δημοφιλέστερο θέμα του περιοδικού ( όλων των εποχών ) μέσα από χιλιάδες άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις.
Most popular papers in Open Journal of Civil Engineering https://www.scirp.org...x?JournalID=788
0

  • (11 Σελίδες)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Last »


58 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 58 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες